keskiviikko 26. maaliskuuta 2014

Mansikka -juustokakku

(10-12 annosta) 

P O H J A 
200g Digestive -keksejä 
75g margariinia 

 T Ä Y T E 
12 liivatelehteä 
½dl mehua 
½l mansikkasosetta 
1½dl sokeria 
2dl kuohukermaa 
150g maustamatonta tuorejuustoa 

 O H J E 
1. Murskaa keksit hienoksi jauheeksi. 
2. Sulata rasva ja sekoita keksijauheeseen. 
3. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja levitä keksiseos tiiviisti vuoan pohjalle. 

 Valmista täyte: 
4. Liota liivatelehtiä 5min kylmässä vedessä
5. Soseuta mansikat, ja mausta sokerilla. 
6. Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon tuorejuusto. 
7. Kaada kerma- ja tuorejuustoseos mansikkasoseeseen. 
8. Lämmitä mehu ja sulata liivatteet kuumaan mehuun
9. Sekoita jäähtynyt liivateliemi seokseen. 
10. Valuta täyte keksipohjan päälle. 

 Jäähdytä kakkua jääkaapissa vähintään 4h. 
(Kannattaa paremman hyytymis -tuloksen halutessaan pitää kakkua jääkaapissa yön yli. Kuvan kakkua pidettiin jääkaapissa n.5-6h ja huomattiin senkin olevan liian vähän.)

 Ohje löytyi tästä kirjasta:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)